Vrijwilligers

unnamedDe Ruïne van Brederode zoekt dringend extra medewerkers/vrijwilligers om alle openingstijden van de Ruïne goed te kunnen bezetten.

De stichting heeft als doel het publiekelijk toegankelijk te houden van de Ruïne van Brederode te Santpoort-Zuid. We doen dit geheel vrijwillig, omdat iedereen iets heeft met deze bijzondere plek.

We zijn vier dagen per week geopend:  woensdag- en vrijdagmiddag tussen 12 en 17 uur en in het weekend van 10 – 17 uur.

Als vrijwilliger word je verwacht om aanwezig te zijn en een keuze te maken uit het volgende aanbod.

 1. Ontvangen van bezoekers en kaartverkoop
 2. Geven van informatie over de ruïne
 3. Schenken/verkoop van koffie en thee, koek
 4. Voorkomende kleine onderhoudswerkzaamheden (afwas, terrein opruimen, prullenbakken )
 5. Mogelijk begeleiding kinderfeestjes
 6. Mogelijk begeleiding bij evenementen
 7. Mogelijk begeleiding bij aangevraagd bezoek (bijv fotoshoot oid)
 8. Mogelijk rondleidingen

We krijgen veel aanvragen voor kleine evenementen, fotoshoots, bruiloften, schoolbezoeken, etc
Een deel daarvan vind ook plaats buiten openingstijden en soms ook ’s avonds. Deze aanvragen worden pas gehonoreerd als er vrijwilligers zijn om dit te begeleiden. voor de schoolbezoeken hebben we twee rondleiders.

We zijn nu met een 22 tal mensen die naar gelang hun persoonlijke mogelijkheden kiezen voor een dag of dagdeel. Een aantal iedere week, of eens per 2 weken enz. Jij kiest in overleg met je medevrijwilligers. We hebben daarvoor een intern schema online en maken gebruik van alle bekende communicatiemiddelen.

Buiten deze basistaken zijn er vrijwilligers die hun hobby willen uitleven binnen wat andere noodzakelijke activiteiten.

 • Klein onderhoud aan het groen, maaien, kappen, snoeien
 • Klein onderhoud aan het gebouw, banken, stoelen, bruggen, hekwerk
 • Administratief, niet als bestuurslid. Meewerken aan website, facebook. Verzamelen van digitaal geschiedenis materiaal over Brederode en zijn vroegere bewoners. Verzamelen van publicaties over Brederode of zelfs artikelen publiceren over Brederode.

Wat krijg je er voor terug?

Je helpt mee de mooiste ruïne van Nederland open te houden en je werkt met een leuk team gemotiveerde vrijwilligers waarvan de jongste 14 en de oudste 74 is. We eten regelmatig een hapje met elkaar en hebben eens in de zoveel tijd een borrel.  Afhankelijk van de jaaropbrengst, hebben we aan het einde van het jaar een kleine vergoeding.

We zijn ook een gemeenschap die geniet van de aanwezigheid op dit prachtig stukje grond. Je kunt er soms helemaal alleen zijn in de rust, maar je mag er ook samen met je familie je verjaardag of andere feestelijke gebeurtenis vieren. Wie wil dat nu niet op zo’n toplocatie !

Voor informatie en om je eventueel al aan te melden: info@heerlijkheid-brederode.nl , van http://www.heerlijkheid-brederode.nl/ Bel gewoon Rob Kortekaas onze beheerder 06 124 12 092. Of kom gewoon langs en laat je rondleiden en inspireren.

Je kunt voor info ook kijken en reageren op Facebook of Twitter